Een topsporter zou een omgekeerde volgorde ambiëren, van plek 21 via 12 naar de 6e plek. Je zou kunnen denken aan een routebeschrijving; een routeplanner zou een route op deze wijze aan kunnen geven. Het is inderdaad echter net even iets anders, iets wat je niet verwacht. De cijfers geven de oppervlakte aan van mijn werkplekken in de afgelopen jaren. Het lijken kleine stapjes, zeker niet spectaculair, maar voor mij is het ontwikkeling met een verhaal erachter.

In 2016 heb ik mijn eerste houten creaties gemaakt in een schuurtje van 6 m2. Een houten schuurtje in de achtertuin. Onverwarmd wel regendicht, maar zeker niet winddicht. Om de cirkelzaag te kunnen gebruiken moest ik eerst alles verplaatsen en verbouwen. Toch voelde zo’n klein plekje na verloop van tijd erg vertrouwd. Ook in die tijd heb ik wel grotere meubels gemaakt. De tuin, onder de platanen, was dan de uitkomst. Maar ja, het moest niet gaan regenen… Op de foto mijn “werkbank” met een klein tafeltje in wording.

Tafeltje in wording - Anmata Store

In 2017 heb ik twee openslaande deuren gemaakt in de bestaande terrasoverkapping in onze tuin. Ik had opeens een werkplek van wel 12 m2! Wat een ruimte. Nog steeds onverwarmd en niet winddicht maar wel regendicht. Wat voor mij steeds zwaarder ging wegen was het geluid. Ik wilde onze buren tijdens hun gezellige buiten-bbq (toen kon en mocht het nog met veel mensen bij elkaar) niet verrassen met het indringende geluid van een cirkelzaag of schaaf. Toch heb ik ook hier met veel plezier en passie gewerkt. Velen hebben iets van mij gekocht wat in die 12 m2 bedacht en gemaakt is. Op de foto’s de twee openslaande deuren en een inkijkje in mijn toenmalige werkplaats.

Openslaande houten deuren - Anmata Store   Voormalige werkplaats - Anmata Store

Na een lange zoektocht naar een andere werkplek heb ik eindelijk wat gevonden. Niet te groot, niet te klein en niet te ver weg. Sinds eind september 2020 heb ik de beschikking over een ruimte van 21 m2. Niet meer in de achtertuin, maar op een industrieterrein in een complex van 36 units voor opslag- en werkplekken aan het Zaagmolenpad in Doetinchem. Ik hoop dat ik daar de sfeer kan creëren om mooie dingen van hout te blijven maken. Dat ik daar net zo mijn draai kan vinden als in mijn vorige werkplekken van 6 en 12 m2.

Kom een keer langs en bekijk m’n werkplek. Ik ben ‘m nu nog aan het inrichten. Op de foto’s de net gelegde houten vloer en halve inrichting. Stuur wel vooraf even een appje o.i.d. om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat. Want ik ben er niet 24/7.

Nieuwe werkplaats in wording - Anmata Store   Inrichten nieuwe werkplaats - Anmata Store